У Китаї вирує тайфун «Ягі»: почалась евакуація мешканців з півдня країни

У Китаї вирує тайфун «Ягі»: почалась евакуація мешканців з півдня країни

08:44 Вересень 8, 2024

Події 748 2 хвилини

Південь Китаю охопив тайфун “Ягі”. Пориви вітру сягають 234 км/год, зриваючи з будинків дахи й викорчовуючи дерева. З регіону почали евакуацію населення, є ризик зсувів та повеней.

Про негоду повідомляють китайські ЗМІ, а місцеві мешканці активно діляться відео у соцмережах. Зазначається, що удар стихії припав на провінції Гуандун й Хайнан. Пошкоджено близько 800 тисяч будинків та лінія електропередач. Є ще проблеми з транспортом.

Саме тому розпочато евакуацію населення. Наразі у безпечне місце вже вивезли близько мільйона мешканців провінцій, які охопила негода. Також у гавані було перекинуло близько 84 тисяч рибацьких човнів. Школи закриті у 10 провінціях, а ще перекрито рух по мостах і тунелях.

Зазначається, що тайфун прийшов до Китаю з Філіппін, де він вирував кілька днів. Через розгул стихії там загинули 14 людей. Метеорологи прогнозують, що він не зупиниться й піде далі. Загроза є для В’єтнаму. Там вже почався сильний дощ. Зазначається, що “Ягі” є найпотужнішим тайфуном за останні 10 років.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня