Супертайфун обрушився і на В'єтнам

Супертайфун обрушився і на В'єтнам

11:11 Вересень 9, 2024

Події 1059 3 хвилини

Magyar

Найпотужніший за останні десять років супертайфун Джагі обрушився на В’єтнам після Китаю, Гонконгу та Філіппін. Влада закрила аеропорти та евакуювала мешканців з найбільш небезпечних регіонів. Шторм повиривав із корінням дерева, пошкодив будівлі, спричинив перебої з електропостачанням і забрав життя двох людей.

Тайфун, охарактеризований в’єтнамськими метеорологами, як «один із найсильніших тайфунів останнього десятиліття» в регіоні, у Китаї забрав два людські життя, ще більше сотні осіб у провінції Хайнань, травмувалися, повідомляє інформагентство AP.

Тайфун обрушився на прибережні провінції В’єтнаму Куанг Нінь і Хайпонг зі швидкістю вітру 150 кілометрів на годину, повідомляють місцеві ЗМІ. Сильний вітер повалив дерево в столиці, Ханої, в результаті чого загинула жінка.

У Кван Ніні розташована затока Халонг, яка внесена до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, і відома своїми численними вапняковими островами. За даними місцевих ЗМІ, через тайфун довелося скасувати всі човнові екскурсії до популярного туристичного об’єкту.

Під ударом стихії опився і Хайпонг – промисловий центр, де розташовані величезні звиробництва, зокрема, постачальник Apple, Pegatron.

Тайфун спричинив вимкнення електроенергії в більшості провінцій.

Раніше уряд опублікував кілька попереджень про ймовірність повеней та зсувів. З найбільш небезпечних регіонів евакуювали людей, закрили чотири аеропорти, зокрема у Ханої та Хайпонзі. Влада в Ханої навіть обрізала дерева, щоб вони були менш схильні до падіння, але вітер і дощ все одно вирвали з корінням кілька дерев і повалили рекламні щити в північних містах. Місцеві ЗМІ повідомили, що багато пришвартованих кораблів шторм виніс у море.

Index

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня