Північна Корея відправила до Південної чергові пакети зі сміттям

Північна Корея відправила до Південної чергові пакети зі сміттям

13:00 Вересень 16, 2024

Події 263 2 хвилини

Magyar

Північна Корея запустила чергову партію повітряних куль, наповнених сміттям, у бік території Південної Кореї, повідомили південнокорейські військові.

Повітряні кулі можуть дістатися аж до провінції Кенгі, де розташована столиця, Сеул. Військові попередили громадськість бути обережними щодо предметів, що падають з висоти, і негайно повідомити владу, якщо вони побачать наближення повітряних куль.

У середу минулого тижня Пхеньян теж запустив повітряні кулі, ймовірно, навантажені відходами, але більшість із них не перетнули лінію розмежування між двома країнами.

З травня Північна Корея здійснила кілька таких акцій. Мішки, прикріплені до повітряних куль, містили в основному папір і пластикові відходи, які Пхеньян задумав як відповідь на повітряні кулі з пропагандистськими матеріалами, запущені південнокорейськими активістами в бік Північної Кореї.

У четвер Північна Корея запустила балістичні ракети малої дальності в море. Згідно із заявою генштабу Сеула, ракети пролетіли близько 360 кілометрів, перш ніж упасти в море. Військові Південної Кореї засудили запуск ракети та підкреслили, що це становить серйозну загрозу миру та безпеці регіону. Північна Корея, яка перебуває під міжнародними санкціями через свою збройну програму, востаннє випробувала балістичні ракети на початку липня.

 (hirado.hu)

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня