Громадяни Іспанії, США та Чехії були затримані у Венесуелі у зв'язку з імовірною змовою

Громадяни Іспанії, США та Чехії були затримані у Венесуелі у зв'язку з імовірною змовою

11:28 Вересень 17, 2024

Події 295 3 хвилини

Magyar

Офіційно іноземців затримали за «дестабілізацію», тим часом у країні зростає напруга через результати виборів.

Венесуела затримала трьох американців, двох іспанців і громадянина Чехії за ймовірну змову з метою дестабілізації країни, заявив високопоставлений урядовець. Міністр внутрішніх справ Венесуели Діосдадо Кабелло заявив про затримання 6 осіб за підозрою в плануванні нападу на президента Ніколаса Мадуро та його уряд.

Передувало арештам те, що останніми тижнями виникла безпрецедентна напруженість між Венесуелою та Сполученими Штатами, Іспанією й іншими західними країнами через суперечливі вибори у Венесуелі, що відбулися наприкінці липня, оскільки Мадуро, який перебуває при владі з 2013 року, знову був оголошений переможцем голосування.

Це спричинило масову напругу, оскільки дуже ймовірно, що знову відбулися фальсифікації виборів. Опозиція вказує на те, що їхній кандидат переміг багаторічного президента, однак переможцем був оголошений Мадуро. Результати виборів, які викликали велику кількість суперечок, спровокували масові протести опозиції по всій країні, в результаті чого понад два десятки людей загинули та щонайменше 200 отримали поранення.

На пресконференції в суботу Кабелло звинуватив двох затриманих громадян Іспанії в зв’язках з іспанською спецслужбою і плануванні вбивства мера. За словами міністра, двох чоловіків затримали під час фотографування в місті Пуерто-Аякучо.

Невдовзі на те, що сталося, відреагував уряд Іспанії заперечив, що заява міністра відповідає дійсності. Кабелло також звинуватив трьох громадян США і громадянина Чехії в участі в «терористичних» актах, включаючи ймовірну змову з метою вбивства Мадуро та інших посадових осіб.

Речник Держдепартаменту США агентству Reuters із цього приводу повідомив, що у Венесуелі затримали американського військового, але при цьому речник підкреслив, що США не причетні до спроби повалення Мадуро.

Джерело

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня