Страйк може паралізувати Брюссель

Страйк може паралізувати Брюссель

11:44 Вересень 17, 2024

Події 237 2 хвилини

Magyar

У Брюсселі та його районі страйкують працівники громадського транспорту. Зупинкою роботи вони хочуть привернути увагу до звільнень у промисловій сфері.

Транспортна компанія STIB і профспілки оголосили про припинення роботи на знак солідарності зі страйкуючими робітниками заводу німецького автовиробника Audi в бельгійській столиці. Страйк працівників заводу минулого тижня завершився угодою. Угода призвела до тимчасового відновлення виробництва цього тижня. Водночас 3000 робочих місць у Брюсселі залишаються під загрозою після того, як компанія Audi заявила, що не виключає рішення про закриття заводу через низький попит на виготовлені там автомобілі.

Транспортна компанія STIB повідомила, що буде запущено лише кілька рейсів, тому очікуються певні збої. Пасажирів закликали стежити за інформацією в Інтернеті.

Одночасно зі страйком профспілки закликали людей вийти на вулиці. Протягом дня в центрі Брюсселя очікується близько 10 тисяч протестувальників, до руху також приєднаються профспілкові делегації Німеччини, Франції, Італії, Австрії та Нідерландів.

hirado.hu

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня