У Болгарії вперше за 100 років зафіксували випадок холери

У Болгарії вперше за 100 років зафіксували випадок холери

13:23 Вересень 19, 2024

Події 404 2 хвилини

Magyar

У Болгарії діагностували випадок холери, імовірно, привезений 23-річним індійцем. Хвороба не з’являлася в країні більше ста років. Стан пацієнта зараз задовільний, але він перебуває на карантині. Холера – дуже заразна хвороба, яка була поширена в багатьох країнах і минулого року.

Через 103 роки в Болгарії знову зафіксували захворювання на холеру. Його привіз до балканської країни 23-річний індієць, який перебував у Нью-Делі із 13 серпня до 2 вересня і був госпіталізований із симптомами холери 3 серпня, інформує Új Magyar Szó.

Із 3 вересня в індійця з’явилися симптоми гострої діареї.

Діагноз підтвердила Національна лабораторія особливо небезпечних бактеріальних інфекцій Болгарії.

За словами лікарів, стан здоров’я пацієнта задовільний. Водночас фахівці помістили на карантин і його друга.

Холера – це дуже заразна хвороба, яку спричиняє вживання зараженої їжі або води. Недуга може призвести до серйозних шлунково-кишкових проблем і зневоднення. Смертність внаслідок хвороби також висока.

За статистикою, у 2023 році випадки холери були зафіксовані в 45 країнах, у восьми з яких (Афганістан, Демократична Республіка Конго, Малаві, Сомалі, Ефіопія, Гаїті, Мозамбік і Зімбабве) було зареєстровано понад десять тисяч випадків, що призвело до спалаху епідемії.

 (Index)

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня