На Сумщині судитимуть 4 учасників організованої групи та їх пособницю, які ошукували військовослужбовців

На Сумщині судитимуть 4 учасників організованої групи та їх пособницю, які ошукували військовослужбовців

17:50 Вересень 19, 2024

Події 3 2 хвилини

Діяльність організованої групи припинено співробітниками Управління протидії кіберзлочинам в Сумській області ДКП НПУ та Сумського районного управління поліції ГУНП в Сумській області у взаємодії з працівниками ДУ «Сумський слідчий ізолятор під процесуальним керівництвом прокуратури. Досудове розслідування завершено слідчими слідчого управління ГУНП в Сумській області.

Слідством встановлено, що 39-річний неодноразово судимий за вчинення корисливих злочинів сумчанин, перебуваючи в ДУ «Сумський слідчий ізолятор», організував схему незаконного збагачення. До своє злочинної діяльності він залучив двох співкамерників та двох жінок, які перебували на свободі.

Організувавши діяльність колл-центру, обвинувачені через мережу Інтернет зв’язувались із військовослужбовцями, з яких шляхом обману виманювали кошти. Встановлено, що з липня 2023 року по лютий 2024 року вони ошукали 8 військовослужбовців на 90 тис. грн.

Поліцейські за процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно трьох чоловіків та однієї жінки, які в складі організованої групи ошукували військовослужбовців (ч. 5 ст. 190 КК України). Іще одна жінка відповідатиме за пособництво у вчиненні зазначених злочинів (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 190 КК України).

Про це інформує Кіберполіція.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня