Дунай у Будапешті досяг 830-сантиметрового піку

Дунай у Будапешті досяг 830-сантиметрового піку

20:27 Вересень 21, 2024

Події 0 2 хвилини

Magyar

У Будапешті рівень води в Дунаї наразі становить 830 сантиметрів. Очікується, що він досягне піку протягом кількох годин, повідомила речниця Національного управління водних ресурсів Угорщини (OVF) у суботній ранковій програмі каналу М1.

На думку Габріелли Шіклош, малоймовірно, що рівень води в Дунаї підніметься набагато вище, ніж на 830 сантиметрів, адже до річки Лайта надійшло менше води, як очікувалося.

За словами речниці, порівняно з рекордним паводком 2013 року на піку рівень води в Дунаканяр був на 50 сантиметрів нижчим.

Габріелла Шіклош звернула увагу на те, що спеціалісти постійно виявляють протікання на захисних конструкціях, а на піку їх поява буде ще частішою.

Відповідаючи на запитання, речниця повідомила, що дамба в Пілішмароті просіла, але фахівці впоралися з цією проблемою й розвантажили захисний насип.

Про якість особливі події у зв’язку з протипаводковим захистом Будапешта інформації не надходило.

Стосовно ділянки Дунаю, яка знаходиться нижче столиці, Габріелла Шіклош повідомила, що через попередню велику повінь там дуже висока набережна, нинішні захисні споруди також напоготові.

Крім того, за словами речниці, протипаводкові заходи в Дунаканяр цього разу були проведені набагато раніше, ефективніше та швидше, ніж у 2013 році.

(MTI/M1/hirado.hu)

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня