Поліція повідомила про підозру чотирьом зловмисникам, які незаконно приватизували землі рекреаційного призначення на Рахівщині

Поліція повідомила про підозру чотирьом зловмисникам, які незаконно приватизували землі рекреаційного призначення на Рахівщині

15:00 Вересень 24, 2024

Події 256 2 хвилини

Поліцейські викрили незаконний механізм заволодіння рекреаційними землями на полонині Драгобрат в межах Рахівського району. У ході слідства встановлено, що основним організатором шахрайської схеми є 61-річний мешканець Кривого Рогу.

До протиправної діяльності чоловік залучив трьох спільників — 46-ти, 55-ти і 60-ти річних жителів Дніпропетровської області. Вони виготовляли підроблені державні акти, на підставі яких фігурант отримував майнові права на обрані об’єкти нерухомості. У подальшому, зловмисники присвоювали вказаним ділянкам кадастрові номери і реєстрували їх.

Це дозволило організатору придбати землі у курортній зоні за значно заниженою ціною.

Протиправна діяльність зловмисників призвела до заподіяння Ясінянській територіальній громаді матеріальної шкоди на загальну суму 8,5 мільйонів гривень.

Зловмисникам загрожує до 12 років ув`язнення.

Наразі суд вже обрав 61-річному організатору запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення майже 8,5 млн гривень застави. Досудове розслідування у справі триває.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня