Французька Рив'єра теж постраждала від повені

Французька Рив'єра теж постраждала від повені

13:58 Вересень 24, 2024

Події 300 3 хвилини

Magyar

Вулиці Канн і Антібів на півдні Франції затопило в понеділок після раптової зливи.

Метеорологічна служба Франції оголосила попередження про грози та зливи в понеділок на Французькій Рив’єрі. За прогнозом відомства, протягом більшої частини дня очікувалися сильні грози. Як повідомляє регіональне видання Nice Matin, шторм був особливо інтенсивним у Каннах: за одну годину випало близько 26 міліметрів дощу, з яких 18 міліметрів – за 12 хвилин, що відповідає десятиденним опадам.

Вулиці невеликого прибережного міста були затоплені, вода знесла припарковані автомобілі, мотоцикли та сміття. На відео, опублікованих у соцмережах, видно, як вода зносить транспортні засоби у центрі міста.

«Сьогодні на набережній Круазетт у Каннах панує апокаліптична атмосфера», – написав користувач у соцмережах, додавши відео затопленої вулиці.

Місцева влада Канн на платформі X повідомила про пошкодження підвалів і комерційних приміщень, але жертв і постраждалих немає. 

Мерія не отримала жодного попередження ані від Метеорологічної служби про інтенсивність опадів, ані від керівництва префектури Приморські Альпи, котре видало попередження вже після стихії. Міська влада вимагатиме пояснень від префектури, водночас підтвердила, що впоралася з лихом, закривши низько розташовані частини міста та активувавши насоси у вразливих секторах.

Мер Девід Ліснар на платформі Х написав: «Ми не отримали попередження чи відповідного прогнозу погоди, ситуацією доводилося вирішувати на місці». Він також додав, що зранку була створена кризова група.

(origo.hu)

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня