У Польщі українця засудили до шести років за ґратами за шпигунство на користь рф

У Польщі українця засудили до шести років за ґратами за шпигунство на користь рф

10:06 Вересень 27, 2024

Події 0 2 хвилини

Громадянина України засуджено до 6 років ув’язнення та штрафу за шпигунство на користь рф. Він брав участь у групі, яка збирала інформацію про допомогу Україні через польські транспортні вузли.

У четвер, 26 вересня, в Польщі суд засудив громадянина України до позбавлення волі та штрафу за участь в організованій групі, яка шпигувала на користь росії. Про це пише PAP.

Люблінський суд засудив Максима Л. до шести років позбавлення волі та штрафу в розмірі 15 тис. злотих за участь в організованій групі для вчинення злочинів проти Республіки Польща, шпигунство на користь рф та зберігання канабісу.

Його спільник білорус отримав термін у 2 роки та 10 місяців і 10 тис. злотих.

Окрім того, підсудні також повинні сплатити по 5 тис. злотих до Фонду допомоги жертвам.

Суддя Мирослав Бжозовський, обґрунтовуючи ще неостаточний вирок, заявив, що участь підсудних у злочинному угрупованні не викликає сумнівів.

Це була організована злочинна група на чолі з невстановленим чоловіком на ім’я “Андрєй”, метою якої був збір шпигунської інформації, яка використовувалася для визначення того, яка допомога і в якій кількості передається в Україну

– зазначив він.

Джерело

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня