Внаслідок авіаудару по центру Бейрута загинуло багато людей

Внаслідок авіаудару по центру Бейрута загинуло багато людей

10:07 Жовтень 1, 2024

Події 0 2 хвилини

Magyar

У понеділок ізраїльська армія завдала авіаудару по центру ліванської столиці – Бейрута.

Хоча ізраїльська армія неодноразово атакувала південні передмістя Бейрута, оплоту шиїтського руху «Хезболла», в останні дні, це перший випадок, коли її мішенню став центр столиці.

Ліванські джерела безпеки повідомляють: щонайменше чотири людини загинули в результаті удару ізраїльського безпілотника по квартирі екстремістської організації «Джама’ісламія» в центрі Бейрута. Це сунітське ісламістське угруповання є союзником «Хезболли», яка стверджує, що підтримує ХАМАС, який контролює сектор Газа, в його операціях проти Ізраїлю.

Народний фронт визволення Палестини (НФОП), який внесений до списку терористичних організацій Ізраїлем і Європейським Союзом, оголосив, що троє його членів були вбиті в результаті ізраїльського авіаудару.

Ізраїльська армія вже сьомий день продовжує свої атаки на Хезболлу в Лівані, де наприкінці минулого тижня було вбито її лідера Хасана Насралу. Ізраїльська армія завдала ударів по інших опорних пунктах екстремістського угруповання в країні.

За даними Міністерства охорони здоров’я Лівану, в результаті ізраїльських атак у неділю загинуло щонайменше 105 осіб.

Джерело:  (hirado.hu)

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня