За збут метамфетаміну двом жителям Берегівщини може загрожувати тюремне ув’язнення строком до 10 років

За збут метамфетаміну двом жителям Берегівщини може загрожувати тюремне ув’язнення строком до 10 років

14:02 Жовтень 2, 2024

Події 7 2 хвилини

Берегівська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальні акти щодо двох жителів району за фактами незаконного придбання, зберігання та збуту психотропних речовин (ч.ч. 1, 2 ст. 307 КК України).

Йдеться про два окремі випадки розповсюдження заборонених речовин, які правоохоронці викрили навесні цього року.

Протягом квітня-травня задокументовано, що закарпатці неодноразово збували метамфетамін місцевому населенню. Зустрічі призначали в себе вдома та за попередньо узгоджену суму коштів надавали згортки із психотропами.

Працівники поліції, після викриття незаконної діяльності чоловіків, провели санкціоновані обшуки житла фігурантів. Там виявили ще пакетики з розфасованим і готовим до збуту метамфетаміном. Невеликі партії товару ділки також зберігали при собі на момент обшуку.

Один із обвинувачених – 29-річний житель с. Олешник – у 2022 році був судимий за наркозлочини. Інший фігурант – 29-річний мешканець Виноградова – раніше не притягувався до кримінальної відповідальності.

За інкриміновані громадянам злочини законодавством передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна. Розгляд проваджень здійснює Виноградівський районний суд.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня