У В'єтнамі від пташиного грипу загинуло 47 тигрів, три леви та одна пантера

У В'єтнамі від пташиного грипу загинуло 47 тигрів, три леви та одна пантера

15:55 Жовтень 5, 2024

Події 0 2 хвилини

Magyar

У зоопарках на півдні В’єтнаму через вірус пташиного грипу H5N1 загинуло 47 тигрів, три леви і пантера, повідомляють державні ЗМІ країни, інформує Guardian.

Це сталося в серпні й вересні в приватному сафарі-парку в провінції Лонг Ан та двох зоопарках поблизу Хошиміна. Жоден зі співробітників зоопарків, які тісно контактували з тваринами, симптомів хвороби не мав.

За даними громадської організації Education for Nature Vietnam, яка займається збереженням дикої природи, наприкінці 2023-го у В’єтнамі в неволі жили 385 тигрів. З них 310 утримуються в 16 приватних господарствах та зоопарках, решта – у державних закладах.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), з 2022 року надходить дедалі більше повідомлень про смертельні випадки серед ссавців, спричинені грипом, зокрема вірусом H5N1. Він викликає симптоми і в людей (як легкі, так і важкі), а в деяких випадках навіть може призводити до летальних наслідків. У березні В’єтнам повідомив ВООЗ про смерть людини від вірусу.

Джерело

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня