За втручання прокурорів в Ужгороді штатну чисельність служби у справах дітей приведуть у відповідність до вимог законодавства

За втручання прокурорів в Ужгороді штатну чисельність служби у справах дітей приведуть у відповідність до вимог законодавства

17:20 Жовтень 7, 2024

Події 114 3 хвилини

Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу Закарпатської обласної прокуратури та своїм рішенням зобов’язав Ужгородську міську раду привести у відповідність до вимог законодавства штатну чисельність служби у справах дітей.

Варто зазначити, що для районних, міських і районних у містах служб у справах дітей встановлений чіткий алгоритм розрахунку кількості працівників, передбачений Законом України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей». Він спрямований на те, аби забезпечити належний рівень реалізації повноважень міськради у сфері захисту прав дітей та ефективно дотримуватися інтересів дитини у кожному населеному пункті, що є стратегічним загальнонаціональним пріоритетом.

Ще у 2022 році прокуратура звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовом через виявлену бездіяльність органу місцевого самоврядування і порушення вимог законодавства щодо штатної чисельності працівників. Їх кількість, відповідно до законодавства, повинна бути наступною: один працівник служби не більше ніж на одну тисячу дітей, які проживають у місті, районі у місті. Незважаючи на проживання в Ужгороді на той час понад 23 тисяч дітей, штатна чисельність служби у справах дітей становила тільки 7 працівників.

Раніше суд першої та апеляційної інстанцій не підтримали доводи ювенальних прокурорів щодо необхідності збільшення штатної кількості працівників служби. Послідовно відстоюючи свою думку, прокуратура звернулася до Верховного Суду, який скасував попередні рішення судів і задовольнив касаційну скаргу у повному обсязі.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня