На кордоні з Угорщиною «фінішувало» авто люкс-класу через «липове» доручення

На кордоні з Угорщиною «фінішувало» авто люкс-класу через «липове» доручення

17:15 Жовтень 8, 2024

Події 2 2 хвилини

Нещодавно на митний пост «Вилок», що на українсько-угорському кордоні, під керуванням 23-річного гр.Словаччини заїхав елітний автомобіль марки «BMW» моделі «530d xDrive». Для проходження митного контролю іноземець обрав «зелений коридор», тим самим декларуючи дотримання митних правил.

Під час перевірки документів на чотирьохколісного «німця» з реєстраційними номерними знаками Словацької Республіки, увагу митників привернуло доручення на право користування автомобілем, видане нотаріусом буквально кілька днів тому.

Враховуючи результати аналізу ризиків, Закарпатська митниця надіслала запит на адресу зазначеного нотаріуса для встановлення автентичності документів.

Відповідь не забарилася! В ній йшлося, що у вказаній нотаріальній конторі дане доручення не видавалося. Тобто, підпис нотаріуса був підроблений.

Тож, надавши митному органу підроблені документи на переміщення автомобіля марки «BMW» моделі «530d xDrive» 2020 р.в., відносно іноземця складено протокол про порушення митних правил за ч.1 статті 483 Митного кодексу України.

Авто люкс-класу, вартість якого перевищує 1,2 млн. грн., вилучено до рішення суду.

Про це інформує пресслужба Закарпатської митниці.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня