На узбережжя США обрушився ураган «Мілтон»: є загиблі

На узбережжя США обрушився ураган «Мілтон»: є загиблі

12:18 Жовтень 10, 2024

Події 112 3 хвилини

Magyar

Ураган «Мілтон» обрушився на узбережжя штату Флорида (США) в середу ввечері. Хоча до моменту виходу на берег він ослаб до шторму третьої категорії, а в міру просування суходолом до першої, він уже викликав масштабні руйнування.

Про це повідомляє CNN.

За даними PowerOutage станом на ранок четверга, через ураган без електрики залишилося близько 2,8 мільйонів будинків і підприємств по всій Флориді. Найбільші відключення електроенергії спостерігаються в окрузі Сарасота, де в середу ввечері ураган «Мілтон» обрушився на острів Сієста-Кі.

Зазначається, що кількість споживачів без електроенергії лише збільшуватиметься.

Губернатор Флориди Рон ДеСантіс повідомив, що по всьому штату було щонайменше 116 попереджень про торнадо, 19 торнадо підтверджено.

Зафіксовано сильні пориви вітру – понад 160 км на годину – в районі Тампи та західно-центральної частини Флориди.

Є перші повідомлення про жертви: кілька людей (їхня точна кількість поки що невідомо) загинули в будинку для людей похилого віку в окрузі Сент-Люсі, повідомив місцевий шериф. За його словами, через торнадо сотні будинків в окрузі було повністю знищено.

Масштаби руйнувань через «Мілтон» поки що точно невідомо, але журналісти та місцева влада вже повідомляють про затоплені дороги та значні руйнування будинків. Зокрема, у Сент-Пітерсберзі вітер зірвав дах стадіону MLB Tropicana Field та обрушив баштовий кран на будівлю. А в Тампі вночі затопили дороги та вибухали трансформатори.

У Сент-Пітерсберзі за три години випала тримісячна норма опадів – близько 23 сантиметрів.

Очікується, що «Мілтон» збереже свою силу урагану, доки він прямуватиме через центральну Флориду. На його шляху Лейкленд, Кіссіммі, Орландо та мис Канаверал.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня