Майже 31,5 мільйон до бюджету: аудитори Закарпаття домагаються відшкодувань втрат та виявляють порушення і ризики

Майже 31,5 мільйон до бюджету: аудитори Закарпаття домагаються відшкодувань втрат та виявляють порушення і ризики

15:57 Жовтень 11, 2024

Події 3 3 хвилини

За 9 місяців цього року фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області виявили фінансові порушення, які призвели до втрат на загальну суму 58,1 млн грн. Їх зафіксували під час 17 ревізій та 9 перевірок. Ще на 1,2 млн грн встановили порушень під час аудиту фінансово-господарської діяльності.

За результатами контрольних заходів уже відшкодовано понад 31,4 млн грн.

Крім того, за ці 9 місяців фахівці Управління виявили неефективні управлінські рішення та ризикові операції на 448,5 млн грн.

Значну увагу аудитори приділили також моніторингу та перевіркам у сфері державних закупівель. Зокрема, зробили 203 моніторинги та 9 перевірок і встановили порушення законодавства у сфері закупівель на 638,4 млн грн. Як результат, було відмінено 24 тендери на майже 186 млн грн, розірвано 55 договорів на 141,4 млн грн. Уже відшкодовано незаконних витрат та втрат за результатами перевірок закупівель загалом на 7,64 млн грн. Загалом на 327 млн грн порушень під час закупівель вдалося попередити.

Матеріали 23 перевірок Управління передало правоохоронним органам, відкрито 6 досудових розслідувань. Крім того, правоохоронці долучили до вже наявних кримінальних проваджень матеріали ще 11 заходів державного фінансового контролю, які провели закарпатські аудитори.

Вручено 4 письмові повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за результатами участі працівників Управління як спеціалістів у перевірках, які проводили правоохоронні органи. Також вручено письмове повідомлення про підозру за результатами переданого правоохоронним органам аудиторського звіту.

За результатами контрольних заходів Управління 63 посадові особи притягнуті до адміністративної відповідальності, 4 – до дисциплінарної, а 18 – до матеріальної. Також після ревізій та перевірок закупівель прийнято 11 управлінських рішень щодо поліпшення фінансової дисципліни.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня