На золотодобувній шахті в Колорадо загинув гід, кілька туристів отримали поранення

На золотодобувній шахті в Колорадо загинув гід, кілька туристів отримали поранення

15:20 Жовтень 14, 2024

Події 0 4 хвилини

Magyar

Внаслідок несправності підземного ліфта на золотодобувній шахті в Колорадо загинув гід і кілька туристів отримали поранення. Але все ж вдалося врятувати близько двох десятків людей, які постраждали в результаті інциденту, що стався в четвер.

За повідомленням із владних джерел, екскурсовод золотодобувної шахти в Колорадо загинув після того, як ліфт вийшов з ладу на глибині 150 метрів, заблокувавши десятки туристів на кілька годин. Нещасний випадок стався на золотодобувній шахті Mollie Kathleen у місті Кріппл-Крік. Загиблий був ідентифікований як 46-річний Патрік Вайєр, який працював гідом на шахті. У Вайера залишилася 7-річна дитина.

Інцидент стався близько полудня в четвер (за місцевим часом) на глибині близько 150 футів під землею, повідомив шериф Джейсон Майкеселл (Jason Mikesell).

Одинадцять людей були врятовані з ліфта, четверо з них отримали поранення. Ще 12 осіб, разом з іншим гідом, який здійснював піший похід, були заблоковані на глибині 300 метрів упродовж шести годин. За словами Мікеселла, причини аварії ще з’ясовуються.

«Ми знаємо, що проблема виникла на глибині 150 метрів. Ми знаємо, що щось сталося з дверима і щось пішло не так.

Управління з безпеки на шахтах також розслідує інцидент. Смерть гіда пов’язана з механічною проблемою, а не зі станом здоров’я», – зазначив Мікеселл. У місцевій лікарні UCHealth повідомили, що семеро пацієнтів були госпіталізовані у зв’язку з інцидентом, отримали лікування і були виписані з лікарні.

Щоб врятувати 12 туристів і гіда, які опинилися на глибині 300 метрів, інженерам довелося відремонтувати підйомник, що застряг на глибині 150 метрів, і перевірити кабелі. Потім вони здійснили пробний запуск підйомника.

За словами Мікеселла, власник шахти піднявся на борт разом із наглядачами, щоб переконатися, що підйомник працює безпечно, в той час як син власника керував підйомником.

Без їхньої допомоги ми, можливо, не змогли б вивести людей назовні», – розповідає Мікеселл, називаючи їх героями. Після того, як випробування пройшло успішно, четверо з них змогли підняти заблокованих туристів на поверхню, а останню групу було врятовано близько 19:00 за місцевим часом. Шериф додав, що люди, які опинилися в пастці внизу, не боялися, що їм не вистачить повітря, мали воду, ковдри і могли спілкуватися з рятувальниками. Але, поки вони перебували в пастці 300-метрової висоти, їм не повідомили, що одна людина загинула через несправність ліфта, повідомляє ABC News.

Джерело: origo.hu

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня