У МП «Тиса» зупинили незаконний експорт хвойної продукції

У МП «Тиса» зупинили незаконний експорт хвойної продукції

14:52 Жовтень 14, 2024

Події 0 2 хвилини

У зону діяльності митного поста «Тиса», що на українсько-угорському кордоні, до митного контролю була подана експортна декларація з товаром «пиломатеріали хвойні обрізні з ялини та ялиці, заготовки для піддонів», 31,6 м.куб.

Під час митного огляду вказаного вантажу, в інспекторів виникли сумніви щодо достовірності відомостей про партію товару, зокрема щодо найменування та кількості породи пилопродукції, зазначеної в товаросупровідних документах, та й сертифікаті про її походження.

Відтак було залучено експерта лісгоспу та виявлено невідповідність породи деревини, з якої виготовлена продукція з ялини та ялиці, з відомостями, заявленим у Сертифікаті на вивезення лісоматеріалів. До речі, останній – отриманий на підставі інших поданих для його видачі документів.

А порушником виявився 44-річний працівник закарпатського підприємства, який, здійснюючи експортні операції на експорт даного вантажу, подав митному органу документи з неправдивими відомостями (рахунок-фактури та сертифікату про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів).

Тож, відносно нього складено протокол про порушення митних правил за ч.1 ст.483 Митного кодексу України. Справу скерують до суду для винесення вердикту, а весь вантаж разом з непідтвердженим походженням лісоматеріалів вилучений.

Про це інформує пресслужба Закарпатської митниці.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня