Кількість жертв руйнівної повені в Боснії досягла 26

Кількість жертв руйнівної повені в Боснії досягла 26

10:50 Жовтень 15, 2024

Події 0 2 хвилини

Кількість жертв руйнівної повені і зсувів у Боснії цього місяця сягнула 26 осіб, рятувальні команди шукають ще одну людину, яка вважається зниклою безвісти через 10 днів після вирування стихії. 

Про це, як пише “Європейська правда” з посиланням на агентство АР, повідомила влада Боснії в понеділок.

Рятувальні команди вже кілька днів розбирають завали, шукаючи тих, хто досі вважається зниклим безвісти. Найбільше постраждав населений пункт Ябланиця та його околиці – його засипало камінням з кар’єру на пагорбі, розташованому вище.

Мешканці району Ябланиці розповіли, що чули гуркіт грому, який розбудив їх посеред ночі. Вони бачили, як на їхніх очах зникали будинки.

Місцева влада повідомила, що загалом 19 людей загинули в Ябланиці, де у вівторок відбудеться колективний похорон. Чотири людини загинули в Конічі, на схід від Ябланиці, і ще троє – у Фойніці, на північ від неї.

Сміття від зсуву та повені засмітило ідеально чисту, смарагдово-зеленого кольору річку Неретву, яка є популярним місцем відпочинку туристів і місцевих жителів.

Проливні дощі і вітер пройшли чотирма муніципалітетами в центральній і південній Боснії 4 жовтня. Вони зруйнували будинки, дороги і мости, в результаті чого села залишилися без доріг і електрики.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня