У Газі внаслідок удару по школі загинуло понад десять людей

У Газі внаслідок удару по школі загинуло понад десять людей

13:43 Жовтень 15, 2024

Події 4 3 хвилини

Magyar

Щонайменше 15 людей загинуло і десятки отримали поранення внаслідок бомбардування ізраїльськими силами школи, переобладнаної під притулок для палестинських біженців у таборі Нуссейрат у центральній частині Сектора Газа, повідомили представники місцевої цивільної оборони.

«Школа була обстріляна ізраїльськими силами, внаслідок чого загинуло 15 людей, у тому числі діти, жінки та цілі сім’ї. 50 людей отримали поранення», – повідомив речник відомства Махмуд Базал.

Ізраїльська армія заявила, що «перевіряє інформацію».

Ця школа є домом для сотень переміщених осіб, які прибули з різних частин Сектора Газа, повідомив Махмуд Базал.

Ізраїльська армія регулярно звинувачує ХАМАС у переховуванні своїх бойовиків у шкільних будівлях, де розташовуються біженці.

Палестинський ісламістський рух це заперечує.

Переважна більшість із 2,4 мільйона жителів сектора Газа, що перебуває в облозі, щонайменше один раз тікала від війни після того, як ХАМАС напав на Ізраїль 7 жовтня минулого року багато хто знайшов притулок у шкільних будівлях.

У північній частині Сектора Гази п’ятеро дітей загинуло внаслідок удару безпілотника в таборі біженців Саті.

«Наші команди знайшли тіла п’яти мучеників, усі діти, після того, як ізраїльський безпілотник націлився на групу дітей, які гралися в таборі для біженців Саті на заході від міста Газа», – повідомив Базал. Він додав, що тіла були доставлені в лікарню Сіфа у місті Газа.

За даними міністерства охорони здоров’я ХАМАС, із початку наступу Ізраїлю в секторі Газа, в результаті якого загинуло щонайменше 42 227 людей, серед цих жертв є тисячі дітей.

Під час атаки ХАМАСу на територію Ізраїлю 7 жовтня 2023 року загинуло 1206 людей, більшість з яких були цивільними, згідно з підрахунками французького інформаційного агентства AFP, проведених на основі офіційних даних Ізраїлю. Ця цифра також включає заручників, які загинули або були вбиті в полоні в Газі.

hirado.hu

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня
block-supports-inline-css' type='text/css'> .wp-block-gallery.wp-block-gallery-1{--wp--style--unstable-gallery-gap:var( --wp--style--gallery-gap-default, var( --gallery-block--gutter-size, var( --wp--style--block-gap, 0.5em ) ) );gap:var( --wp--style--gallery-gap-default, var( --gallery-block--gutter-size, var( --wp--style--block-gap, 0.5em ) ) );}