В Австрії у погрозах підриву підозрюють 20-річного швейцарця 

В Австрії у погрозах підриву підозрюють 20-річного швейцарця 

12:41 Жовтень 16, 2024

Події 4 3 хвилини

Magyar

На підставі європейського ордера на арешт 20-річного чоловіка, якого підозрюють у погрозах підриву, котрі спричинили проблеми по всій Австрії, знайшли у Швейцарії, повідомляє Kronen Zeitung. Протягом останніх тижнів повідомлення про замінування спричинили серйозні збої в Австрії, значно порушивши рух транспорту.

Повідомлення з погрозами про замінування отримали вокзали, школи, торгові центри, банки та урядові будівлі по всій Австрії. Правоохоронці із 30 вересня розслідували загалом 27 анонімних погроз. Востаннє погроза надійшла на залізничну станцію Леобен у Штирії.

Сценарій у кожному випадку був однаковий: управління поліції певного регіону отримувало погрозу про розміщення вибухових пристроїв на території певного об’єкту електронною поштою. 

Речник Міністерства внутрішніх справ не захотів прокоментувати, за скільки саме випадків погроз несе відповідальність швейцарець. Підозрюваний перебуває на волі у своїй країні, тому детальніше говорити про поточний стан розслідування поки що неможливо.

Виходячи зі змісту листа, поліція припустила, що в кожному випадку йдеться про одного відправника. Виданий європейський ордер на арешт було направлено до швейцарських правоохоронців для виконання. Погрози розпочалися зі столиці Штирії – міста Грац.

Повідомлення про замінування спричинили значні перебої в русі. Зокрема, перші п’ять торкнулися близько 450 поїздів і тисяч пасажирів тільки на залізниці. Крім того, складні поліцейські операції після погроз коштують дуже дорого.

У травні через загрозу замінування довелося евакуювати людей із  вокзалу в Лінці. Імовірним злочинцем був названий молодий швейцарець, який на той момент проходив психіатричне лікування. Чи це той самий молодий чоловік – наразі невідомо, зазначає видання. 

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня