Багато загиблих в результаті ізраїльського авіаудару на півночі Лівану

Багато загиблих в результаті ізраїльського авіаудару на півночі Лівану

14:37 Жовтень 16, 2024

Події 0 4 хвилини

Magyar

Щонайменше двадцять одна людина загинула в результаті авіаудару ізраїльської авіації по будинку на півночі Лівану в понеділок, повідомив Ліванський Червоний Хрест.

Ізраїльська армія поки що не підтвердила цю новину, як і не відомо, якою була мета авіаудару. Удар був нанесений по житловому будинку в селі Айто, населеному християнами і розташованому далеко від опорних пунктів шиїтської збройної організації «Хезболла» на півдні і сході Лівану.

Атака була здійснена наступного дня після того, як «Хезболла» атакувала військову базу на півночі Ізраїлю за допомогою безпілотників і ракет, в результаті чого загинуло четверо солдатів у віці 19 років. Шістдесят один був поранений в результаті нападу.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху відвідав у понеділок базу і солдатів, поранених в результаті нападу.

«Ми продовжимо повітряні удари по Хезболлі у всіх частинах Лівану, включаючи Бейрут, без пощади».

Ізраїльська армія заявила, що в результаті авіаудару по Набатіє на півдні Лівану загинув Мухаммад Камель Наїм, командир елітного протитанкового підрозділу Хезболли «Радван». Хезболла заявила, що у відповідь на ізраїльські повітряні удари по південному Лівану в понеділок обрушився «шквал ракет» на північне ізраїльське місто Цфат у відповідь на повітряні удари Ізраїлю.

Атаки на Тимчасові сили ООН в Лівані (UNIFIL) суперечать міжнародному гуманітарному праву і повинні бути припинені раз і назавжди, заявили в понеділок Італія, Великобританія, Франція і Німеччина.

У спільній заяві чотири країни підтвердили «важливу стабілізуючу роль, яку відіграють ВСООНЛ на півдні Лівану», додавши, що Ізраїль та інші сторони повинні постійно забезпечувати безпеку миротворців.

Контингент ООН, до складу якого входять сотні європейських солдатів, в останні дні неодноразово зазнавав нападів з боку ізраїльської армії.

Ізраїль закликав ООН вивести свої війська із зони, де він воює з «Хезболою».

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш засудив зростання кількості жертв серед цивільного населення на півночі сектора Газа, повідомив у понеділок його прессекретар.

« (Генеральний секретар рішуче закликає всі сторони конфлікту поважати міжнародне гуманітарне право і наголошує на необхідності поважати і захищати цивільне населення в будь-який час», – сказав Стефан Дюжаррік журналістам.

Джерело

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня