У випадку із пакетом, який загорівся в аеропорту Лейпцига, вбачають російську диверсію

У випадку із пакетом, який загорівся в аеропорту Лейпцига, вбачають російську диверсію

12:12 Жовтень 17, 2024

Події 31 3 хвилини

Magyar

У липні на складі DHL в аеропорту Лейпцига загорівся пакет. Органам безпеки Німеччини вже було відомо про декілька подібних випадків. Те, що пакет не загорівся у літаку, – щаслива випадковість, стверджують правоохоронці. Існують певні припущення, що за інцидентом стоїть російська диверсія.

У липні спалахнула посилка, яку із міжнародного сортувального центру DHL у Лейпцигу мали транспортувати далі літаком. За словами слідчих, лише завдяки щасливій випадковості пакет не загорівся в літаку. На відкритому засіданні парламентського комітету з питань безпеки керівники спецслужб Німеччини попередили про російське шпигунство та диверсійну діяльність, інформує Bild.

Органи безпеки Німеччини негайно попередили про «нетрадиційні запальні пристрої», надіслані невідомими через постачальників послуг доставки посилок. Згідно із заявою правоохоронців, «відомо про кілька пакунків, які були відправлені у Європі певними особами і які загорілися на шляху до одержувачів у кількох європейських країнах».

У парламенті Німеччини керівники розвідки попередили про російський саботаж. 

За їхніми словами, лише щаслива випадковість завадила авіакатастрофі, яка полягає в тому, що посилка загорілася під час обробки в логістичному центрі DHL, а не під час польоту. 

Обставини склалися таким чином, що в Лейпцигу затрималась відправка вантажу з посилками з країн Балтії. Якби літак злетів вчасно, пакет спалахнув би в польоті.

За словами представників сфери безпеки, інцидент може бути пов’язаний з Росією.

За даними DHL, підозрілі посилки містили електроніку та ємності з рідиною. Вражає те, що високі транспортні витрати «не були економічно пропорційними до вартості товару».

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня