Помер Держсекретар з питань національної політики Угорщини Арпад Янош Потапі

Помер Держсекретар з питань національної політики Угорщини Арпад Янош Потапі

11:13 Жовтень 18, 2024

Події 1 3 хвилини

«Пішов із життя вірний солдат угорської національної політики. Прощавай, Арпаде!» – повідомив про смерть Арпада Яноша Потапі, Державного секретаря з питань національної політики, віцепрем’єр Угорщини Жолт Шем’єн на своїй сторінці у Facebook. Держсекретарю було 57 років. Він раптово помер 17 жовтня. Напередодні у Будапешті Арпад Янош Потапі ще взяв участь у відкритті тренінгу, організованого для дитячих психологів – представників закордонних угорських громад.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у прощальному дописі Facebook зазначив: «Арпад Потапі боровся за кожного угорця і зараз відпочиває. Прощавай, друже! Тебе не вистачатиме».

Згідно з біографією, розміщеною на сторінці угорського уряду kormány.hu, Арпад Янош Потапі народився 28 березня 1967 року в місті Боньгад, де закінчив шкільне навчання. Протягом 1991-1994 років навчався в Університеті ім. Лоранта Етвеша та здобув диплом історика.

Вчителював зокрема у Сегеді та Боньгаді. З 1998 до 2011 року  був головою Національного товариства буковинських секеїв, протягом 2004-2014 років – очолював асоціацію місцевих самоврядувань територіальних громад в області Толна. З 2002 до 2014 року був мером міста Боньгад.

Приєднався до політичного життя в 1993 році, був керівником передвиборчої кампанії «Фідес» у Боньгаді на парламентських виборах 1994 року. З 2007 року він був головою правління обласної організації Толна, а з 2011 до квітня 2014 року – одним із заступників голови фракції «Фідес».

З 1198 році був депутатом парламенту, в 2022 році всьоме був обраний більшістю голосів у своєму окрузі в області Толна. Протягом 2011-2014 років очолював парламентський комітет з питань національної єдності, з 2014 року – держсекретар з питань національної політики Угорщини. 

Арпад Янош Потапі має двох дітей.

(telex.hu)

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня