Ізраїль завдав чергового авіаудару по ліванських містах, загинуло багато людей, ООН заявляє, що ситуація стала дуже серйозною

Ізраїль завдав чергового авіаудару по ліванських містах, загинуло багато людей, ООН заявляє, що ситуація стала дуже серйозною

16:02 Жовтень 18, 2024

Події 3 3 хвилини

Magyar

Ізраїльські авіаудари завдали ударів по південних ліванських містах Кана і Набатіє рано-вранці в середу, в результаті чого загинув щонайменше 21 мирний житель, в тому числі мер, і ще 43 людини отримали поранення, повідомляє місцева влада.

Спеціальний координатор ООН по Лівану Жанін-Хенніс Плассхаерт заявив, що страждання цивільного населення досягли безпрецедентного рівня. У Набатіє авіаударів зазнала урядова будівля, а кількома годинами раніше ізраїльські військові літаки завдали авіаударів по південному Бейруту, як вони робили це неодноразово протягом останніх тижнів. Востаннє Бейрут постраждав від двох авіаударів поблизу центру міста 10 жовтня, в результаті чого загинули 22 людини і були зруйновані будівлі в густонаселеному районі.

Нещодавно Ізраїль закликав цивільне населення тікати на північ, щоб уберегтися від атак. За даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), цей наказ, загалом, був адресований більш ніж чверті всього населення.

Міністерство охорони здоров’я заявило, що ізраїльські повітряні удари посилилися за останній рік – відтоді, як палестинська ісламістська організація ХАМАС спровокувала війну своєю терористичною атакою на Ізраїль, а ліванське шиїтське ополчення «Хезболла» взяло участь у конфлікті на хамасівській Одалі, загинуло щонайменше 2 350 осіб, включаючи цивільних, жінок, дітей і бойовиків «Хезболли», майже 11 000 були поранені і понад 1,2 мільйона стали вимушеними переселенцями.

У той самий період Ізраїль повідомив, що близько 50 ізраїльтян – цивільних і солдатів – загинули в результаті ракетних обстрілів з боку Хезболли.

Джерело: hirado.hu

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня