В Києві у працівників ТЦК знайшли $1,2 млн

В Києві у працівників ТЦК знайшли $1,2 млн

18:03 Жовтень 24, 2024

Події 1 2 хвилини

Magyar

У Києві викрили працівників Голосіївського районного ТЦК, які допомогли тисячам ухилянтів.

Викрито працівників Голосіївського районного ТЦК, які допомогли ухилитись від мобілізації тисячам військовозобов’язаних. Під час обшуків у них знайшли 1,2 млн доларів готівкою. Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора в четвер, 24 жовтня.

За даними слідства, підозрювані організували схему одержання неправомірної вигоди від чоловіків, які підлягають мобілізації. За 8,5 тисячі доларів вони обіцяли допомогти з постановкою їх на облік у визначеному ТЦК, видати тимчасові посвідчення та внести відповідні відомості до Єдиного реєстру військовозобов’язаних та резервістів.

Правоохоронці затримали підозрюваних під час одержання другої частини коштів у сумі 4 тисяч доларів.

Проведено понад 40 одночасних обшуків. Вилучено більше 1,2 млн доларів та 45  тисяч євро готівкою, мобільні телефони, чорнові записи, печатки та кліше районного ТКЦ, військові квитки, 11 автомобілів бізнес класу вартістю більше 100 тисяч доларів кожна.

Наразі повідомлено про підозру трьом службовцям Голосіївського районного ТЦК, колишньому голові ВЛК та двом цивільним особам. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня