У Лісабоні третю ніч повторилися заворушення через смерть чоловіка під час затримання

У Лісабоні третю ніч повторилися заворушення через смерть чоловіка під час затримання

14:13 Жовтень 26, 2024

Події 0 2 хвилини

У Лісабоні третю ніч поспіль повторилися заворушення, спровоковані загибеллю темношкірого чоловіка під час затримання поліцією на початку тижня.

Про це повідомляє Publico.

У ніч проти 24 жовтня бунтівники підпалили автобус і кілька автомобілів, а також сміттєві баки. Двох учасників заворушень затримали.

Заворушення в агломерації Лісабона тривають від початку тижня у різних районах і почалися через загибель темношкірого чоловіка під час затримання поліцією. 43-річного чоловіка поранили з вогнепальної зброї під час затримання у передмісті Амадора в ніч на понеділок, згодом він помер у лікарні.

За офіційною версією поліції, чоловік на автомобілі різко дав на газ, помітивши наближення автомобіля поліції, а коли його врешті наздогнали – опирався затриманню і дістав холодну зброю.

Серед громадськості поширилася версія, що насправді чоловік не мав зброї і у нього стріляли невиправдано.

МВС розпорядилося ретельно розслідувати інцидент і встановити усі обставини. Поліцейський, який стріляв, може постати перед судом.

Джерело

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня