Окупанти рф розстріляли цивільних у Селидовому – розпочато розслідування

Окупанти рф розстріляли цивільних у Селидовому – розпочато розслідування

17:02 Жовтень 27, 2024

Події 3 2 хвилини

У місті Селидове на Донеччині російські окупанти розстріляли місцевих жителів. Наразі прокуратура розпочала розслідування.

Як повідомляє Офіс Генпрокурора, 27 жовтня у кількох Telegram-каналах з’явилася інформація про те, що окупанти вбили мирних жителів у Селидовому.

На оприлюдненому відео видно, як представники військ агресора, ймовірно, обстріляли цивільний автомобіль з автоматичної зброї. В момент нападу в авто перебували двоє людей, одного з них було поранено, — зазначили в Офісі генпрокурора.

На місце події прибули військові ЗСУ, які відтягнули пораненого з лінії обстрілу, надали йому першу допомогу і евакуювали цивільних.

За попередніми даними, інцидент стався 24 жовтня.

Крім того, за даними медіа, ворог розстріляв у місті двох жінок. Також, як зазначають інтернет-ресурси, в районі приватного сектору, що практично не постраждав від активних бойових дій, знаходяться тіла загиблих цивільних.

Тобто ці вбивства відбувалися, попередньо, вже після взяття під контроль цих територій супротивником. Наразі проводяться невідкладні слідчі та розшукові дії, направлені на встановлення всіх обставин подій та ідентифікацію жертв окупантів, — зазначили правоохоронці.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Джерело

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня