Українське м’ясо, заражене сальмонелою, спричинило важкі захворювання
Згідно зі звітом Європейського агентства з безпеки харчових продуктів (EFSA), у Європейському Союзі та Великій Британії було зареєстровано понад 500 випадків зараження сальмонельозом, джерелом якого стало м’ясо птиці з України. В одному випадку споживання цього продукту спричинило смерть.
У зв’язку із зараженнями сальмонельозом у Європейському Союзі та Великій Британії агентство EFSA провело розслідування і встановило, що джерелом зараження було м’ясо птиці українського походження. Згідно з інформацією німецького видання Agrarheute, в одному випадку інфекція спричинила смерть.
До лікарні потрапили 23 людини, у 6 осіб виявили зараження крові, одна людина у Великобританії померла. Згідно з даними EFSA, з вересня 2021 року в ЄС зареєстрували близько 500 випадків інфікування.
Заражене м’ясо птиці надходило на ринки Європейського Союзу та Великої Британії у вигляді замороженої курячої грудки з України.
Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.
Підписатися