Черговий теракт ісламістів у Конго – загинуло багато мирних жителів

Черговий теракт ісламістів у Конго – загинуло багато мирних жителів

11:36 Січень 25, 2023

Події 1009 2 хвилини

Magyar

Щонайменше 23 цивільні особи загинули в ніч на понеділок у селі на сході Демократичної Республіки Конго в результаті нападу, в якому звинувачують угандійське ісламістське ополчення “Альянс демократичних сил” (ADF) – повідомили місцеві чиновники.

За словами Роджера Вангеве, президента місцевої неурядової організації, 24 людини були вбиті в результаті нападу ADF в селі Макугве в районі Бені провінції Північне Ківу. Саїді Баліквіша, член провінційної ради, повідомив, що в результаті теракту загинули 23 людини. Він закликав до розгортання добре екіпірованих і підготовлених солдатів у цьому районі, “щоб запобігти нападам ворога”.

За словами Роджера Вангеве, 17 жертв пили пиво на ярмарку, і всі вони були вбиті ополченцями.

Щонайменше сім будинків було підпалено, три аптеки та 11 магазинів розграбовано, а кількість викрадених цивільних осіб наразі невідома – повідомив Вангеве.

ADF, що діє в провінції Північне Ківу та сусідньому Ітурі, і вважається східноафриканським крилом терористичної організації “Ісламська держава”, є однією з найбільш кровожерливих джихадистських організацій на сході Демократичної Республіки Конго. Зовсім недавно, 15 січня, в євангельській церкві вони підірвали бомбу, у результаті чого загинули щонайменше 14 людей і 63 отримали поранення.

У 2021 році США внесли ADF до списку іноземних терористичних організацій.

Джерело: MTI/hirado.hu

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня