Вперше за два місяці кількість інфікованих в Італії зменшилась

Вперше за два місяці кількість інфікованих в Італії зменшилась

17:20 Квітень 21, 2020

Події 3755 3 хвилини

Magyar

Вперше з початку спалаху епідемії, 20 лютого, кількість виявлених інфікованих в Італії зменшилася, повідомили в понеділок органи цивільного захисту, додавши, що протягом 24 годин було зафіксовано 454 смерті від коронавірусу, відтак загалом кількість жертв зросла до 24 144.

Протягом неділі померло 433 людини. Кількість тих, що одужали, за інформацією станом на вечір понеділка зросла майже на дві тисячі протягом одного дня і перевищила 44 000. Кількість хворих  перевищує 108 000.

У Ломбардії, епіцентрі епідемії в Італії, кількість інфікованих зросла за день на 90, тоді як у Венето, області, котра раніше також вважалася епіцентром, – зменшилася на майже 150.

Кількість хворих у реанімаційних відділеннях також зменшилася до 2 573, що є найменшим показником за останній місяць. Загалом в Італії кількість хворих та тих, що вже одужали, становить 181 228 людей, проведено 943 тисячі тестів.

Італійська обсерваторія охорони здоров’я прогнозує, що 21 квітня Базиліката на півдні та Умбрія в центральній Італії стануть першими провінціями з нульовим показником приросту хворих, далі, в  середині травня, – Лаціо в центральній Італії, а наприкінці червня – Ломбардія та Марке.

У трагічному символі епідемії – в лікарні міста Бергамо в понеділок уперше до реанімації не потрапив жоден хворий на коронавірус. У березні до лікарень у місті щодня потрапляло до п’ятисот хворих, зараз загалом у медзакладах перебуває менше триста інфікованих.

Уряд Італії відклав місцеві вибори, призначені на початок літа, до осені. Про початок поетапного припинення обмежувальних заходів, запроваджених через епідемію, рішення ще не прийнято.

(MTI/hirado.hu)

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня