На Філіппіни обрушився тайфун, є жертви

На Філіппіни обрушився тайфун, є жертви

10:55 Липень 27, 2023

Події 1067 4 хвилини

Magyar

Потужний тайфун “Доксурі” у середу, 26 липня, обрушився на узбережжя північних Філіппін, внаслідок чого щонайменше одна людина загинула, а понад 4 тисячі застрягли у морських портах.

Про це інформує Reuters, Associated Press. 

Зазначається, що тайфун супроводжувався штормовим вітром до 175 кілометрів на годину та проливним дощем. Він розмив береги річок та залишив тисячі людей без електрики.

За даними філіппінського агенства з надзвичайних ситуацій щонайменше одна людина потонула в провінції Різаль. Також понад 4 тисячі пасажирів застрягли в портах по всій країні після призупинення морського сполучення, повідомила берегова охорона Філіппін.

Китайське метеорологічне управління класифікувало “Доксурі” як супертайфун і підвищило штормове попередження з третього до другого рівня. Очікується, що тайфун набиратиме силу і продовжить рух в напрямку Тайваню і материкової частини Китаю. 

Тайфун “Доксурі” приніс сильний вітер і зливи в північні провінції Філіппін, через що майже 16 тис. осіб на острові Фуга були змушені евакуюватися.

“Наші північні прибережні міста знищуються. Я отримую повідомлення про те, що тонкі дахи зносить вітром, а повені не проходять, найімовірніше, через штормовий нагін”, – розповів агентству губернатор провінції Кагаян Мануель Мамба.

Він висловив тривогу через те, що тайфун може завдати серйозної шкоди кукурудзяним і рисовим фермам, які й так постраждали від тривалої посухи.

Особливо постраждав острів Фуга, що розташований у Кагаяні. Сильний вітер зносив дахи сільських будинків, а дощі призвели до затоплення розташованих у низинах сіл і відключення електрики. Через це 15 843 людини були евакуйовані з прибережних населених пунктів.

Щонайменше чотири міста в провінції залишилися без електрики і шість мостів виявилися заблокованими.

Тайфун трохи ослаб, проте все ще становить величезну небезпеку. Швидкість вітру в ньому сягає 175 км/год із поривами вітру до 240 км/год. У погодному бюро країни повідомили, що в середу в північних провінціях ситуація не зміниться.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня