Масштабна пожежа на острові Тенеріфе сталася через навмисний підпал

Масштабна пожежа на острові Тенеріфе сталася через навмисний підпал

14:34 Серпень 21, 2023

Події 1399 2 хвилини

Magyar

Наймасштабніша за останні 40 років лісова пожежа продовжує спустошувати Тенеріфе – один із Канарських островів Іспанії. Завдяки зусиллям вогнеборців протягом чотирьох днів удалося взяти під контроль поширення полум’я на його південному боці, повідомив очільник регіону Фернандо Клавіхо.

Президент Канарських островів Фернандо Клавіхо поінформував, що лісова пожежа, яка з вівторка вирує на популярному серед туристів острові Тенеріфе, виникла внаслідок навмисного підпалу. За його словами, поліція веде розслідування за трьома версіями.

Лісова пожежа охопила площу 8400 гектарів, через що довелося евакуювати понад 12 тисяч осіб з 11 населених пунктів. Над локалізацією полум’я працюють понад чотири сотні людей. Були задіяні також 23 пожежні літаки й гелікоптери. Ліквідації вогню заважають посуха, складний рельєф, дим, висока температура та мінливий вітер.

Про постраждалих чи пошкодження будівель поки що не повідомлялося.

За офіційними даними, у популярних серед туристів частинах острова життя йде у звичному руслі.

hirado.hu

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня