Дві людини загинуло і три отримали поранення під час нічної атаки на Київ

Дві людини загинуло і три отримали поранення під час нічної атаки на Київ

10:22 Серпень 30, 2023

Події 1519 3 хвилини

Magyar

Ворог вночі здійснив масовану комбіновану атаку на Київ. Про це повідомили у Київській міській військовій адміністрації.

«Такого потужного нападу Київ не відчував від весни. Ворог здійснив масовану, комбіновану атаку з використанням безпілотників та ракет», – повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

За його словами, спершу ворог застосував ударні БпЛА. Кілька груп дронів прямували на Київ з різних напрямків. Невдовзі на столицю полетіли ракети, запущені із бортів стратегічної авіації Ту-95мс.

Внаслідок падіння уламків в різних районах Києва загинуло дві людини. Ще три отримали поранення різного ступеня важкості.

«Загалом, силами і засобами протиповітряної оборони було знищено понад 20 ворожих цілей (точну кількість, а також тип ракет і БпЛА офіційно оприлюднять Повітряні Сили). В столиці зафіксовано падіння уламків в кількох районах», – сказано у повідомленні.

Сергій Попко зазначив, що ретки ракет упали в Шевченківському та Дарницькому районах.

«В обох районах уламки впали на території нежитлової забудови. В місцях падіння виникли загоряння, над ліквідацією пожеж працювали загони ДСНС. Дані оперативного зведення уточнюються», – повідомив начальник КМВА.

В ОГП уточнили, що за попередньою інформацією, загинуло двоє працівників товариства.

Начальник КМВА Сергій Попко повідомив, що загинуло дві людини. Ще три отримали поранення різного ступеня важкості. Рештки ракет упали в Шевченківському та Дарницькому районах.

Як зазначили у Офісі Генерального прокурора, за даними слідства, 30 серпня близько 5:20 збройні сили рф, порушуючи закони та звичаї війни, здійснили збройний напад із застосуванням ракетного озброєння на обʼєкти цивільної інфраструктури Києва.

В ОГП уточнили, що за попередньою інформацією, загинуло двоє працівників товариства.

Джерело

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня