В Індії заарештовано тисячу осіб за дитячі шлюби

В Індії заарештовано тисячу осіб за дитячі шлюби

13:31 Жовтень 5, 2023

Події 1014 2 хвилини

Magyar

Понад тисячу людей було заарештовано у штаті Ассам в Індії у рамках кампанії місцевого уряду, спрямованої проти дитячих шлюбів, повідомила голова штату Хіманта Бішва Шарма на платформі Х.

Хіманта Бішва Шарма заявила, що в рамках широкомасштабного рейду поліція заарештувала 1039 осіб, додавши, що, як очікується, ця кількість зросте.

Це друга хвиля арештів у цій частині країни. У лютому в штаті було заарештовано 4 тисячі осіб, зокрема батьків одружених дітей та державних чиновників, які дозволяли укладати шлюби між неповнолітніми.

Голова штату Хіманта Бішва Шарма раніше заявила, що метою боротьби є повна ліквідація дитячих шлюбів в Ассамі до 2026 року.

Законний вік для вступу в шлюб в Індії становить 18 років, але мільйони дітей, особливо в бідніших регіонах, змушують одружуватися набагато раніше. У багатьох сім’ях одружують або видають заміж своїх дітей в надії на більшу фінансову безпеку.

Жертвами дитячих шлюбів зазвичай стають дівчата, які після заміжжя більше не мають можливості ходити до школи. Крім того, ранні шлюби зазвичай супроводжуються ранніми вагітностями, які часто пов’язані з фізичними та психологічними проблемами.

У 2017 році Верховний суд ухвалив рішення, відповідно до якого подружнє життя з дружиною віком до 18 років вважається зґвалтуванням.

За даними ООН, в Індії проживає понад 220 мільйонів одружених неповнолітніх.

hirado.hu

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня