У Фінляндії в пошкодженні газогону запідозрили китайське судно

У Фінляндії в пошкодженні газогону запідозрили китайське судно

17:24 Жовтень 21, 2023

Події 1476 2 хвилини

Magyar

Фінські правоохоронці вивчають можливу причетність судна під прапором Гонконгу до пошкодження газогону Balticconnector, що пролягає між Фінляндією та Естонією на дні Фінської затоки. Також знайдено предмет, яким могли пошкодити газопровід.

Про це повідомляється на сайті поліції Фінляндії.

Поліція встановила, що рух судна Newnew Polar Bear збігається із часом і місцем пошкодження газопроводу.

Правоохоронці заявили, що мають намір співпрацювати з китайською владою та міжнародними партнерами, щоб детальніше вивчити рух судна.

Напередодні, 19 жовтня, Національне бюро розслідувань Фінляндії завершило огляд місця пошкодження газопроводу. Тепер криміналісти взялися досліджувати зібрані зразки.

Головний керівник відділу розслідування, старший детектив Рісто Лохі заявив, що за наявною інформацією пошкодження було спричинено зовнішньою механічною силою, і немає підстав вважати, що це був вибух.

«На морському дні було знайдено нещодавно утворену величезну грудку ґрунту, яка, ймовірно, містить надзвичайно важкий предмет. Зараз ми з’ясовуємо, що це за об’єкт і чи пов’язаний він з пошкодженням трубопроводу», — зазначив Лохі.

Предмет лежить глибоко на глинистому морському дні, і поки що криміналісти не можуть визначити його походження.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня