Азарову повідомили про ще одну підозру

Азарову повідомили про ще одну підозру

20:02 Листопад 1, 2023

Події 639 2 хвилини

Колишній прем’єр-міністр України Микола Азаров отримав підозру у веденні інформаційної діяльності на користь росії.

Про це йдеться у повідомленні, опублікованому Офісом Генпрокурора у Telegram.

За інформацією правоохоронців, колишній український чиновник регулярно бере участь в ефірах російських інформаційних каналів, де просуває ворожі наративи, спрямовані на дискредитацію української держави, а також виправдовує озброєну агресію російської федерації проти України.

«Так, ексчиновник закликає до денацифікації та насильницької зміни української влади, поширює наратив, що спеціальна операція путіна врятувала Донецьк від захоплення, «попередивши цю трагедію» та називає події в Бучі «фейком», – йдеться у повідомленні.

В ОГП додали, що факти протиправної діяльності підозрюваного підтверджуються висновком судової лінгвістичної семантико-текстуальної експертизи.Play Video

У зв’язку з цим правоохоронці оголосили Азарову підозру у скоєнні дій, спрямованих на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу, провадження інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та в виправдовуванні, визнанні правомірним, запереченні збройної агресії російської федерації проти України. 109 (ч. 6 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня