На Київщині виявили небезпечні консерви, які викликають ботулізм
В Україні виявили небезпечні консерви, вживання яких може спричинити параліч та судоми, передає у Facebook Головне управління Держпродспоживслужби у Києві.
Ботулізм зафіксували у жителя Фастівського району Київської області. Пацієнт розповів, що напередодні вживав рибні консерви “Тунець у власному соку”, які придбав в одній з торговельних мереж столиці. Хто є виробником продукції – не розголошують.
З 19 січня 2024 року Головне управління Держпродспоживслужби у столиці розпочало позаплановий захід державного нагляду (контролю) операторів ринку, які здійснюють обіг цієї продукції з відбором зразків для лабораторного дослідження.
Наразі продукт зняли з реалізації, принаймні до отримання результатів лабораторних досліджень. Також було вжито необхідних заходів для усунення будь-яких загроз для здоров’я споживачів.
Ботулізм може виникнути в результаті вживання зіпсованих продуктів тваринного і рослинного походження, забруднених клостридіями фруктів і овочів, а також консервованих продуктів, ковбас, шинки та копченої риби.
Симптоми ботулізму можуть проявитися від кількох годин до кількох днів з моменту вживання продукту. Найчастіше, першими сигналами ботулізму є нудота, блювота, шлункові спазми, судоми діарея або закреп. Надалі може виникнути параліч, який поширюється від голови до ніг.
Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.
Підписатися