Українське м’ясо, заражене сальмонелою, спричинило важкі захворювання

Українське м’ясо, заражене сальмонелою, спричинило важкі захворювання

13:59 Квітень 12, 2024

Події 636 2 хвилини

Magyar

Згідно зі звітом Європейського агентства з безпеки харчових продуктів (EFSA), у Європейському Союзі та Великій Британії було зареєстровано понад 500 випадків зараження сальмонельозом, джерелом якого стало м’ясо птиці з України. В одному випадку споживання цього продукту спричинило смерть.

У зв’язку із зараженнями сальмонельозом у Європейському Союзі та Великій Британії агентство EFSA провело розслідування і встановило, що джерелом зараження було м’ясо птиці українського походження. Згідно з інформацією німецького видання Agrarheute, в одному випадку інфекція спричинила смерть.

До лікарні потрапили 23 людини, у 6 осіб виявили зараження крові, одна людина у Великобританії померла. Згідно з даними EFSA, з вересня 2021 року в ЄС зареєстрували близько 500 випадків інфікування.

Заражене м’ясо птиці надходило на ринки Європейського Союзу та Великої Британії у вигляді замороженої курячої грудки з України.

(agroinform.hu)

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня