karpat.in.ua

Українське м’ясо, заражене сальмонелою, спричинило важкі захворювання

Згідно зі звітом Європейського агентства з безпеки харчових продуктів (EFSA), у Європейському Союзі та Великій Британії було зареєстровано понад 500 випадків зараження сальмонельозом, джерелом якого стало м’ясо птиці з України. В одному випадку споживання цього продукту спричинило смерть.

У зв’язку із зараженнями сальмонельозом у Європейському Союзі та Великій Британії агентство EFSA провело розслідування і встановило, що джерелом зараження було м’ясо птиці українського походження. Згідно з інформацією німецького видання Agrarheute, в одному випадку інфекція спричинила смерть.

До лікарні потрапили 23 людини, у 6 осіб виявили зараження крові, одна людина у Великобританії померла. Згідно з даними EFSA, з вересня 2021 року в ЄС зареєстрували близько 500 випадків інфікування.

Заражене м’ясо птиці надходило на ринки Європейського Союзу та Великої Британії у вигляді замороженої курячої грудки з України.

(agroinform.hu)