Лісові пожежі охопили Нью-Мексико - оголошено надзвичайний стан

Лісові пожежі охопили Нью-Мексико - оголошено надзвичайний стан

16:18 Червень 20, 2024

Події 571 4 хвилини

Magyar

Губернатор штату Нью-Мексико у вівторок оголосив надзвичайний стан через дві лісові пожежі в гірських районах штату. Пожежі вже забрали тисячі життів і змусили евакуювати тисячі людей, повідомляє в середу BBC News.

Пожежа на популярній серед туристів території племені поблизу Руідосо в окрузі Лінкольн змусила близько 7800 людей покинути свої домівки.

Лісова пожежа, відома як Саут-Форк, почалася в понеділок на території племені апачів Мескалеро і за ніч збільшилася майже втричі, тоді як інша, відома як Соляна пожежа, поширилася на південь від Руідозо. Обидві пожежі вже знищили близько 80 квадратних кілометрів, і їх досі не вдалося локалізувати.

Губернатор Нью-Мексико Мішель Лужан Грішем пообіцяла використати всі наявні ресурси для гасіння пожеж.

За даними офісу губернатора, на даний момент відомо, що є один загиблий.

За даними Департаменту лісового господарства Нью-Мексико, який пояснив швидке поширення вогню сухою і вітряною погодою, полум’я охопило близько 500 будівель, переважно житлових. Він додав: лісові пожежі не є рідкістю в штаті і, згідно з прогнозами, цей рік не буде винятковим.

Через пожежу було частково перекрито шосе 70 на південь від села, а також порушено телефонний зв’язок. Евакуйовані мешканці були переселені до сусідніх сіл.

Тим часом у Каліфорнії, на північ від Лос-Анджелеса, пожежники борються з іншою лісовою пожежею, яка вже спалила понад 15 000 гектарів і спричинила сотні евакуацій. Станом на вечір вівторка 31 відсоток обсягів  цієї пожежі було локалізовано.

За офіційними даними, в даний час в США вирують 29 великих лісових пожеж, 10 із них на західному узбережжі Каліфорнії.

Сполучені Штати борються з першою великою хвилею спеки в літньому сезоні. Станом на вівторок понад 70 мільйонів американців, або кожен п’ятий житель країни, вже перебували під загрозою спеки. У деяких містах, включаючи Чикаго, фіксуються рекордні температури для цієї пори року.

Джерело: (hirado.hu)

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня