У Швеції пара готувала теракт на вокзалі Стокгольма

У Швеції пара готувала теракт на вокзалі Стокгольма

13:05 Липень 13, 2024

Події 403 2 хвилини

Magyar

Шведська пара, яку затримали на центральному вокзалі Стокгольма, мала в сумці саморобний вибуховий пристрій, наркотики та ніж.

Як повідомила прокурор Кароліна Фром, 35-річного чоловіка та його партнерку підозрюють у підготовці до терористичної атаки.

Частину вокзалу та станції закрили та обшукали міношукачами. За даними шведського видання Aftonbladet, пара з кримінальним минулим збиралася сісти в поїзд до міста на півночі Швеції, коли у них попросили пред’явити документи.

У Швеції, за даними поліції, з початку року було скоєно 54 злочини з вибухами. Крім того, вдалося запобігти скоєнню 79. Більшість вибухів пов’язані з розбірками між ворогуючими злочинними групами.

Насильство на вулицях вже багато років є частиною повсякденного життя Швеції. У 2020 році зокрема було здійснено кілька вибухів. У країні панують катастрофічні умови, оскільки різні злочинні угруповання перетворили райони деяких великих міст практично на зони бойових дій.

origo.hu

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня