На Закарпатті затримали переправників військовозобов’язаних до Словаччини

На Закарпатті затримали переправників військовозобов’язаних до Словаччини

13:04 Липень 22, 2024

Події 665 3 хвилини

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру групі осіб у складі двох місцевих мешканців за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, 23 та 25-річний уродженці Ужгородського району скористались обмеженнями для виїзду за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років та з корисливих мотивів організували незаконний трансфер до Словаччини поза межами офіційних пунктів пропуску. 

Встановлено, що вони обіцяли проінформувати про час і місце перетину, доставити до відправного пункту, надати щипці для перерізання роздільного бар’єру, який розташовують уздовж міждержавного кордону, а також показати маршрут. Свої послуги оцінили у 6 тисяч доларів США.

Затримали підозрюваних у порядку ст. 208 КПК України – під час отримання 5,5 тисяч доларів США. Решту суми вони отримали авансом. 

Наразі їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. Перевіряється причетність до злочину інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Закарпатській області за оперативного супроводу міграційної поліції Закарпаття та спільно із співробітниками 94 прикордонного загону (м.Чоп).

Довідково: санкція статті передбачає від 7 до 9 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацію майна.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це інформує пр.есслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня