Підлітку, який торік викинув дитину з балкона лондонського музею, присудили довічне ув’язнення

Підлітку, який торік викинув дитину з балкона лондонського музею, присудили довічне ув’язнення

14:56 Червень 29, 2020

Події 4577 4 хвилини

Magyar

Центральний кримінальний суд у Лондоні засудив до довічного ув’язнення британського підлітка, якому на момент злочину було 17, за те, що він скинув хлопчика з 10-го поверху лондонської галереї «Тейт Модерн».

Джонті Брейвері зобов’язаний провести не менше 15 років за ґратами. Однак суддя судового розгляду після оголошення вироку в п’ятницю заявив, що не вірить у звільнення засудженого коли-небудь у майбутньому, оскільки, на думку всіх експертів, він становить серйозну загрозу для інших.

У серпні минулого року Брейвері скинув 6-річного французького хлопчика з оглядового майданчика 10-го поверху галереї, яка була перебудована з електростанції й демонструє твори сучасного британського та міжнародного образотворчого мистецтва. Дитина впала на терасу п’ятого поверху на 30 метрів нижче. Хлопчик, ім’я якого британська влада не назвала, вижив, але в нього був сильний внутрішньочерепний крововилив, перелом хребта та всіх чотирьох кінцівок, і наразі він потребує цілодобового догляду.

На суді стало відомо, що в Брейвері сильний аутизм, однак, згідно з висновками експертів, викладеними у вироку, це не пояснює його дій. Відповідно до обвинувального висновку, підліток перебував під опікою муніципалітету і протягом двох років розповідав соцпрацівникам про намір скинути когось із дуже високої будівлі.

Завдяки журналістському розслідуванню британської компанії суспільного телерадіомовлення BBC і консервативної газети Daily Mail, виявилося, що працівник компанії, яка доглядала за юнаком, записав розмову, в якій Брейвері говорив соцпрацівникам про намір когось убити за рік до події. І хоча з 2019-го він перебував під цілодобовим наглядом, йому дозволяли залишати будинок на чотири години.

Згідно із записами камер відеонагляду, в день злочину Брейвері хотів піднятися на найвищий хмарочос Лондона під назвою The Shard, що знаходиться неподалік від галереї, однак квиток на нього виявився надто дорогим.

Після цього він вийшов на балкон «Тейт Модерн» і, як видно з відеокамер, почав підходити до маленьких дітей. Відтак схопив французького хлопчика, що стояв біля перил, і скинув його вниз.

Зробивши це, підліток почав сміятися й казати батькам дитини, які перебували в паніці: «Так, я божевільний». На суді Брейвері визнав звинувачення в замаху на вбивство.

Джерело: origo

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
baner 1 baner 2
Новини дня