Косатки потопили розкішну яхту

Косатки потопили розкішну яхту

15:52 Липень 29, 2024

Події 298 3 хвилини

Magyar

На розкішну яхту в Середземному морі напали косатки й потопили її. Судно пішло на дно, але екіпажу, на щастя, вдалося врятуватись.

59-річний Роберт Пауелл з членами екіпажу ледь розпочав свою подорож з Португалії до Греції, як на його вітрильник вартістю 128 680 доларів накинулися косатки.

«Для них це була не гра, вони точно знали, що роблять. Знали слабкі місця човна й те, як його потопити», – наголошує Пауелл, який планував відсвяткувати на борту судна свій день народження.

П’ять косаток почали кружляти навколо 12-метрового вітрильника близько 20:00, а згодом у ході скоординованої атаки рознесли судно на шматки, повідомляє New York Post.

За словами капітана, спочатку він подумав, що вдарився об скелю, але потім помітив китів. Тварини спершу націлилися на кермо, після чого судно стало некерованим. Відтак розділились і в один момент усі разом з різних боків почали трощити зовнішню частину човна, кіль та корму.

Як наголосив чоловік, кити планомірно знищували вітрильник.

Капітан навіть кидав у воду петарди, але тварини не тікали. Через півтори години човен розколовся надвоє і був затоплений водою, яка невпинно прибувала. Вітрильник знаходився всього за три кілометри від берегів Іспанії.

Як тільки почалась атака, екіпаж по радіо викликав допомогу, але вона прибула лише через дві години. На щастя, іспанський рятувальний катер забрав людей на свій борт за кілька хвилин до того, як судно повністю пішло під воду, повідомляє Headtopics.

Вітрильник затонув у Середземному морі на глибині 40 м. Пауелл вважає, що протягом останніх років на кілька човнів нападала саме ця група косаток.

Джерело:  (Origo)

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня