У Румунії швидко розповсюджується чума дрібних жуйних

У Румунії швидко розповсюджується чума дрібних жуйних

16:40 Серпень 2, 2024

Події 479 2 хвилини

Magyar

Станом на 1 серпня у Румунії зареєстровано спалахи чуми дрібних жуйних (PMR) у трьох повітах – Тулча, Констанца та Тіміш. Загалом уражено 218756 тварини. Ветеринарні служби в країні терміново вживають заходи, які мають обмежити поширення вірусу. Про це повідомляє видання Оrdinea.ro, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

Заходи застосовуються відповідно до європейського законодавства, яке виконується всіма державами-членами ЄС.

Журналісти відзначають, що дотримання цих заходів є важливим, і вирішальну роль у цьому питанні відіграє відповідальність суб’єктів господарювання.

Основний ризик занесення та поширення хвороби пов’язаний із ввезенням хворих тварин, тобто тих, які захворіли до в’їзду на територію Румунії, або ввезенням тварин без необхідних санітарно-ветеринарних документів. Підпільне перевезення тварин може призвести до вторинних спалахів захворювань на великій відстані від первинних джерел зараження.

У виданні зазначають, що мережею шириться неправдива інформація про те, що захворювання не існує. Розповсюдження фейку можуть підірвати зусилля влади щодо боротьби зі спалахами захворювань.

Зараз у Румунії зафіксовано 37 активних спалахів PMR (8 комерційних господарств, 12 комерційних господарств типу А та 17 домашніх господарств). Найбільша кількість випадків – 34 – відмічено в повіті Тулча. Ще два зареєстровано у повіті Констанца і один – у повіті Тіміш.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня