На Балканах вирують лісові пожежі

На Балканах вирують лісові пожежі

21:06 Серпень 2, 2024

Події 656 3 хвилини

Magyar

Сотні пожежників борються з руйнівними лісовими пожежами в Хорватії, Північній Македонії, Греції, Албанії та Болгарії.

У Хорватії напередодні вдалося взяти ситуацію під контроль. Згідно з інформацією місцевої пожежної служби, найбільш критична ситуація склалася в Далмації, в районі населених пунктів Подгора і Тучепі, на Макарській Рив’єрі, між Сплітом і Дубровником.

За даними ЗМІ, полум’я вдалося локалізувати практично за 20 метрів від житлових будинків у Підгорі. Запобігти поширенню вогню вдалося за допомогою понад 300 пожежників, сімдесяти пожежних машин і літаків. Водночас кілька десятків місцевих місцевих жителів і туристів довелося вивезти в безпечне місце.

За даними місцевої влади, вогонь спалахнув через необережність місцевого пасічника в районі національного парку Біоково, який розташований між Подгорою і Тучепі. Вогнем охоплено близько 400 гектарів зелених насаджень.

Ще одна лісова пожежа вирує за 30 кілометрів на захід від міста Спліт в районі Врсіне. Тут горить приблизно 500 гектарів лісу та чагарників у важкодоступному гірському регіоні.

Північна Македонія попросила допомогу в Європейського Союзу через лісові пожежі. Очільник управління з питань надзвичайних ситуацій Стоянче Ангелов повідомив, що в разі погіршення ситуації вони також звернуться по допомогу до НАТО.

Нищівні лісові пожежі завдали серйозної шкоди будинкам приблизно за 60 кілометрів на схід від Скоп’є, столиці ПМ. Місцевих жителів довелося евакуювати, загинув літній чоловік.

Словенія та Чехія заявили, що відправляють пожежні вертольоти до Північної Македонії.

У Греції горіли ліси навколо озера Діран і на острові Евія на кордоні з ПМ. Пожежні підрозділи в обох місцях залучили значні сили для приборкання вогню, але роботам перешкоджали сильні пориви вітру.

Дві великі лісові пожежі вирують у Болгарії. Одна біля кордону з Грецією, інша біля гори Малешевська, на кордоні з Північною Македонією. За даними пожежної служби, постраждали десятки тисяч гектарів лісових і сільськогосподарських угідь.

В Албанії сотні пожежників працюють над локалізацією лісової пожежі в районі Шенгжин. У гасінні допомагають військові та волонтери.

hirado.hu

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня