ЦАХАЛ ліквідував міністра економіки уряду ХАМАС у результаті цілеспрямованого авіаудару

ЦАХАЛ ліквідував міністра економіки уряду ХАМАС у результаті цілеспрямованого авіаудару

15:39 Серпень 6, 2024

Події 441 2 хвилини

Magyar

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) вбила Абеда Альері, міністра економіки уряду палестинської ісламістської терористичної організації ХАМАС в Газі, в результаті цілеспрямованого авіаудару, повідомив у понеділок військовий речник.

За даними ЦАХАЛу, Аль-Зері відігравав важливу роль у розподілі гуманітарної допомоги та нагляді за ринками в Секторі Гази. Крім того, він відповідав за розподіл палива і природного газу, а також за виділення коштів на військові операції ХАМАСу. За палестинськими повідомленнями, мати Аль-Зері також загинула під час ізраїльського авіаудару по Дір аль-Балаху.

У понеділок вранці на північному кордоні Ізраїлю кілька разів пролунали сирени повітряної тривоги, коли Хезболла, ліванське шиїтське ополчення, випустило ракети по ізраїльських цілях. Ізраїль регулярно відповідає на атаки «Хезболли», і, згідно з ліванським повідомленням, дві людини загинули в результаті ізраїльської атаки в Мейс-аль-Джабалі на півдні країни.

У понеділок Ізраїль також був обстріляний ракетами зі Смуги Гази, причому протиповітряна оборона зафіксувала 15 ракет, одна з яких легко поранила 37-річного чоловіка в ізраїльському поселенні поблизу Смуги, згідно з повідомленням місцевої служби швидкої допомоги.

Джерело: MTI

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня